Početna Skupine Tamburaški sastav

Tamburaški sastav

Nekadašnji su Slogaši prve tambure nabavili i u ruke ih stavili još davne 1946. godine kao pratnja folklorašima, ali i kako bi mogli samostalno nastupati i upotpunjavati programe Sloge. Ljubav prema tamburi iznjedrila je stotine tamburaša koji su svoje prve taktove izbrusili u Slogi.

Ljubav prema tradiciji

U srcu naše kulturne baštine leži ljubav prema tradiciji, a tamburaši su neizostavan dio toga bogatstva.

Žica koja u srce dira

Kroz čaroliju žica, prenose nam duh prošlih vremena, stvarajući nezaboravne trenutke koji se pamte i generacijama prenose.

Instrumenti tamburaša

Tamburice, brač, bugarija, često su više od samo glazbenih alata; oni su živopisan izraz kulture, pretočen u note koje plove kroz vrijeme.

Veselje uz naše tamburaše

Naši tamburaši ne samo da pružaju glazbenu pozadinu, već stvaraju atmosferu koja okuplja ljude i slavi zajedništvo.

Od nekad pa za uvijek

Uživajte u čaroliji tamburaških žica s nama, jer svaki ton nosi priču koja spaja prošlost, sadašnjost i budućnost našeg kulturnog identiteta.

Pokretači smotre Međimurske popevke

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća Tamburaški sastav Sloge bio je pokretač mnogobrojnih aktivnosti, a i ideja o pokretanju smotre međimurske popevke inicirana je upravo od tamburaša pod nazivom „Prvi glas međimurske pjesme“

Tamburaški sastav

Danas dozu emocije svakom nastupu Sloge daje tamburaški sastav. Svoju ljubav prema folklornom stvaralaštvu pričaju kroz glazbenu priču punu strasti, ritma i ljepote tonova tambure i zvonkih glasova.

Tamburaški orkestar

Početkom ovog stoljeća rad s tamburašima započinje voditelj prof. Miroslav Novak koji pokreće i rad Tamburaškog orkestra, manifestaciju Večer tambure, suradnju s PZ Josip Vrhovski i nastupe tamburaša na tradicionalnom Božićnom koncertu.

Učlani se

Voliš putovanja, upoznavati nova mjesta, ljude i događaje? Oduvijek želiš naučiti svirati neki od tamburaških, puhačkih instrumenata ili pak ti je draži ples i/ili gluma? Dođi i pronađi svoju najdražu aktivnost kod nas!
Putovanja diljem Europe
Nova i dugotrajna prijateljstva
Nezaboravna zabava i nova znanja

Učlani se!

U koju skupinu se želiš učlaniti?*

Koristimo kolačiće za optimizaciju vašeg korisničkog iskustva. Također dijelimo informacije o vašem korištenju naše stranice s našim partnerima na društvenim mrežama, oglašavanju i analitici. Daljnjim korištenjem naše stranice pristajete na korištenje kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam