Početna Skupine Pletilje

Pletilje

Početak priče o cekarima seže u povijest gdje je vještina izrade cekara i uporabnih predmeta od luščija postala neizostavan dio lokalne kulturne baštine. Luščije te tanke trake od komušine postale su sirovina kuju vješte ruke Slogašica i brojnih domaćica u Općini Nedelišće kroz desetljeća pretvaraju u prekrasne uporabne predmete. S ponosom od 2022. godine možemo reći da je ova vrijedna tradicija upisana na listu nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Najbolji međimurski izvorni suvenir

Zeleni cvijet sa srebrnim i zlatnim znakom kao najbolji izvorni međimurski suvenir.

Raznolikost stila

Naša kolekcija odjeće od luščija obuhvaća raznolikost stila, prilagođenu različitim preferencijama i potrebama.

Naših ruku djelo

Svaki komad odjeće ručno je izrađen s posebnom pažnjom, čineći ih autentičnim i jedinstvenim.

Brinemo za okoliš

Naša izrada odjeće i dodataka od luščija poštuje ekološke standarde, koristeći prirodne materijale i podržavajući lokalne zajednice.

Želite li vi naučiti ovaj zanat?

Pružamo vam priliku da otkrijete čaroliju ovih unikatnih komada, stvorenih s ljubavlju i posvećenošću.

Ručni rad

Pletilje komušine prepoznatljive po svojoj jednostavnosti i sofisticiranosti, predstavljaju pravu čaroliju ručnog rada. Ovi unikatni dodaci nisu samo estetski privlačni, već i odražavaju autentičnost i tradiciju.

Odjevni predmeti od luščija

S razumijevanjem važnosti očuvanja ove vještine, Slogašice su odlučile unaprijediti ovaj rad na inovativan način i osmislile posebne kreacije – odjevne komade od luščija. Ove jedinstvene odjevne kombinacije Slogaši nose kao maske i postale su neizostavan simbol na fašničkim događanjima.

Bogatstvo fundusa

Sloga danas s ponosom posjeduje više od 50 kompleta odjeće od luščija, čime se ističe u fašničkim povorkama diljem Hrvatske i Slovenije. Pletilje sloge su spoj tradicije, inovacije i ljubavi prema našem nasljeđu.

Učlani se

Voliš putovanja, upoznavati nova mjesta, ljude i događaje? Oduvijek želiš naučiti svirati neki od tamburaških, puhačkih instrumenata ili pak ti je draži ples i/ili gluma? Dođi i pronađi svoju najdražu aktivnost kod nas!
Putovanja diljem Europe
Nova i dugotrajna prijateljstva
Nezaboravna zabava i nova znanja

Učlani se!

U koju skupinu se želiš učlaniti?*

Koristimo kolačiće za optimizaciju vašeg korisničkog iskustva. Također dijelimo informacije o vašem korištenju naše stranice s našim partnerima na društvenim mrežama, oglašavanju i analitici. Daljnjim korištenjem naše stranice pristajete na korištenje kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam