Kazališna družina ponovno oduševila na KAM-u u Prelogu

Kazališna družina ponovno oduševila na KAM-u u Prelogu
Sve novosti
07.04.2024. Kazališna družina

Kazališna družina KUU Seljačke sloge Nedelišće drugu se godinu zaredom plasirala na Državne susrete kazališnih amatera u Vodicama!

Proteklog vikenda 5.,6. i 7. travnja 2024. godine u Domu kulture u Prelogu održan je 27. Festival kazališnih amatera Međimurja, a Kazališna družina KUU Seljačka sloga Nedelišće predstavila se s predstavom „Gnjida“ Ive Brešana u režiji Dejana Buvača.

Složna ekipa ponovno oduševila žiri

Složna ekipa ponovno je oduševila žiri i publiku svojom izvedbom, a odabir teme izbora, pun je pogodak za izborno vrijeme koje je pred nama. Odlično uigrana družina s prekrasnom scenografijom u izvedbi Marijana Topolnjaka, Kreše Novaka, Veljka Posavca i Dejana Buvača ostavila je sve osupnutima.

Nakon petnaest odigranih predstava žiri je imao nezahvalan zadatak odabrati one najbolje kako u kategorijama najboljih glumaca tako i u izboru najbolje predstave.

Pet nominacija i dvije osvojene nagrade

Kazalištarci iz Sloge Nedelišće osvojili su čak pet nominacija i to: za žensku sporednu ulogu Vanesa Novak i Maja Markuš Velicki te za mušku sporednu ulogu Franjo Sedlar, Milan Hajdinjak i Roko Dunjko. Nagradu za najbolju sporednu ulogu osvojio je Franjo Sedlar, a nagradu za najbolju režiju osvojio je Dejan Buvač

Najbolja predstava ovogodišnjeg KAM -a je „Tarzan i svinja na posljednjoj večeri“ KD Štolcer, a predstava „Gnjida“ KD Seljačka sloga Nedelišće izabrana je kao druga predstava koja će predstavljati međimurski kazališni amaterizam na Državnom festivalu koji će se održati u svibnju u Vodicama.

Koristimo kolačiće za optimizaciju vašeg korisničkog iskustva. Također dijelimo informacije o vašem korištenju naše stranice s našim partnerima na društvenim mrežama, oglašavanju i analitici. Daljnjim korištenjem naše stranice pristajete na korištenje kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam